Klinisk Tandtekniker Tina Larsen
Torvegade 1, 1. tv
6600 Vejen

Ring til os 75360250
Behandlinger
Helproteser

En helprotese er en tandprotese med kunstige tænder, som laves til både overmund og undermund. Den erstatter således alle tænder i en kæbedel. Helprotesen er med til at bevare den naturlige støtte til kinder og læber. Desuden sikrer den tyggeevnen og bevarer dit naturlige udseende.

Helproteser fremstilles efter mål og tilpasses i farve og form. Den vil derfor ikke forandre dit ydre.

Tandprotesen er formet efter din kæbeform/mundhule og fastholdes i overmunden ved vakuum, når protesen trykkes på plads. I undermunden ligger tandprotesen på gummen og holdes yderligere på plads ved hjælp af tunge og mundens muskler.

Hvad koster en tandprotese?
Prisen varierer alt efter hvilken type og protesetand du vælger. Du vil altid få de fornødne råd og vejledning på vores tandproteses klinik. 


Delproteser

En delprotese erstatter en enkelt tand eller flere tænder og sidder som udgangspunkt bedre fast end helprotesen. Den fastholdes ved bøjler, som er udformet og tilpasset efter dine naturlige tænder.

Delprotesen laves til både overmund og undermund. Herudover fylder den mindre. Det er altid en fordel at bevare enkelte tænder - selv en enkelt tand kan gøre nytte.

Delproteser findes i flere typer og materialer, f.eks. Stålunitor, Flexprotese og Gingivalt-understøttet protese. Lad os sammen finde den løsning, som vil være den bedste for dig.

Priser på delproteser varierer iht. hvilken type der vælges. 


Immidiatproteser

En protese, som indsættes umiddelbart efter tandudtrækning. Det er derfor vigtigt at din behandling starter hos os.

I tæt samarbejde med din tandlæge udfærdiger vi en individuel behandlingsplan, som tager hensyn til dine behov og ønsker.

Ved immidiatproteser vil der være flere kontrolbesøg og flere tilpasninger. Efter ca. 6 måneder skal protesen rebaseres, for at tilpasses de forandringer, der er efter opheling af gummen.

En immidiatprotese skal ofte udskiftes tidligere end en almindelig protese.


Tryklåsprotese 

En protese på implantater er en protese, som fixeres med små tryklåse. Disse tryklåse er monteret i tandprotesen.

Selve implantateterne er monteret i kæbeknoglen, hvor de fungerer som kunstige tandrødder. Som regel isættes der to implantater i undermunden og fire implantater i overmunden.

Denne form for tandprotese bevæger sig hverken under tale eller tygning. Tandprotesen skal dog stadig udtages og rengøres efter vores anvisninger.

Priser på tryklåsproteser afgøres af hvilket system der bruges samt antal af implantater. 


Naturlig indfarvet protese

En naturlig indfarvet tandprotese er en protese, hvor det kunstige tandkød indfarves i nuancer som matcher dit naturlige tandkød.

Hos personer, der har mistet deres naturlige tænder, vil tandkødet gennem tid have trukket sig tilbage mellem tænderne. Netop den detalje gengives ligeledes i denne naturtro protese. Således bevares det naturlige udtryk og ikke mindst smil.

Tandprotesen fastholdes efter samme princip som en helprotese.


Rebasering/duplikering

Gummerne forandrer sig hele livet og det kan derfor være nødvendigt med løbende justeringer af protesen.

Forandringerne sker langsomt og ofte uden at man mærker det.

Ved en rebasering tilpasser man protesen til netop disse forandringer.


Reparation

Skulle uheldet være ude og protesen revner, knækker i to dele eller taber en tand, skal du kontakte os hurtigst muligt.

Vi har eget laboratorie og kan derfor reparere tandprotesen. Reparation af tandprotese kan oftest udføres samme dag.

Du er selvfølgelig velkommen til at vente hos os, imens vi ordner den for dig.

Det er meget vigtigt, at du aldrig selv prøver at reparere eller udbedre skaden på din protese.


Årligt eftersyn

Tandproteser sidestilles med naturlige tænder, hvorfor vi anbefaler regelmæssige eftersyn - gerne een gang årligt. Vi tilser protesens pasform og kontrollerer dine slimhinder i munden.

Forandringer af gummerne sker ganske langsomt og symptomfrit.
Ved et årligt kontroleftersyn mindskes risikoen for, at protesen opnår så dårlig pasform, at den belaster gummerne unødvendigt.

En ustabil protese kan forårsage, at gummerne svinder hurtigere end normalt, tyggeevnen nedsættes og dit udseende ændres generelt.

Under eftersynet tilbyder vi ligeledes at rense tandprotesen for tandsten samt misfarvninger og oppolerer protesen, så den igen fremstår frisk og ren.

Regelmæssige kontroleftersyn er meget vigtige for at din nye protesebehandling forbliver en succes.