Klinisk Tandtekniker Tina Larsen
Torvegade 1, 1. tv
6600 Vejen

Ring til os 75360250
Behandlinger
Helproteser

Erstatter alle tænder i en kæbedel. Helprotesen er med til at bevare den naturlige støtte til kinder og læber. Desuden sikrer den tyggeevnen og bevarer dit naturlige udseende.
Helproteser fremstilles efter mål og tilpasses i farve og form. Den vil derfor ikke forandre dit ydre.


Delproteser

En delprotese erstatter enkelte eller flere tænder og sidder som udgangspunkt bedre fast end helprotesen. Herudover fylder den mindre. Det er altid en fordel at bevare enkelte tænder - selv en enkelt tand kan gøre nytte. Delproteser findes i flere typer og materialer, f.eks. Stålunitor, Flexprotese og Gingivalt-understøttet protese. Lad os sammen finde den løsning, som vil være den bedste for dig.


Immidiatproteser

En protese, som indsættes umiddelbart efter tandudtrækning. Det er derfor vigtigt at din behandling starter hos os. Herefter laver vi, i samarbejde med din tandlæge, en behandlingsplan. Ved immidiatproteser vil der være flere kontrolbesøg og flere tilpasninger. Efter ca. 6 måneder skal protesen rebaseres, for at tilpasses de forandringer, der er efter opheling af gummen. En immidiatprotese skal ofte udskiftes tidligere end en almindelig protese.


Implantatfixeret proteser

En protese fixeret med små tryklåse på implantater, der er monteret i kæbeknoglen, hvor de fungerer som kunstige tandrødder. Denne form for tandproteses sidder helt fast og bevæger sig hverken under tale eller tygning. Som regel isættes der to implantater i undermunden og fire implantater i overmunden.


Naturlig indfarvet protese

Med mulighed for at indfarve protesen i de nuancer, som man ser i en naturlig mund, kommer denne til at ligne ægte tandkød. Hos personer (ofte 50+) vil det være naturligt, at tandkødet har trukket sig tilbage mellem tænderne. Netop den detalje gengives ligeledes i denne naturtro protese.


Rebasering/duplikering

Gummerne forandrer sig hele livet og det kan derfor være nødvendigt med løbende justeringer af protesen. Forandringerne sker langsomt og ofte uden at man mærker det. Ved en rebasering tilpasser man protesen til netop disse forandringer.


Reparation

Skulle uheldet være ude og protesen revner, knækker i to dele eller taber en tand, skal du kontakte os hurtigst muligt. Vi har eget laboratorie og kan derfor ordne alle reparationer - de fleste endda samme dag. Du er selvfølgelig velkommen til at vente hos os, imens vi ordner den for dig. Det er meget vigtigt, at du aldrig selv prøver at reparere eller udbedre skaden på din protese.


Årligt eftersyn

Proteser sidestilles med naturlige tænder, hvorfor vi anbefaler regelmæssige eftersyn af dem - gerne een gang årligt. Vi tilser protesens pasform og kontrollerer dine slimhinder for eventuelle sygdomme i munden. Forandringer af gummerne sker ganske langsomt og symptomfrit. Ved et årligt kontroleftersyn mindskes risikoen for, at protesen opnår så dårlig pasform, at den belaster gummerne uheldigt. En ustabil protese kan nemlig forårsage, at gummerne svinder hurtigere end normalt, tyggeevnen nedsættes og at dit udseende ændres generelt. Under eftersynet tilbyder vi ligeledes at rense og oppolere protesen for tandsten og misfarvninger, så den igen fremstår frisk og ren.

Regelmæssige kontroleftersyn er meget vigtige for at din nye protesebehandling forbliver en succes.